Erik Gerits, schepen van de Stad Genk, maar allicht nog beter gekend bij het grote publiek als directeur Organisatie bij voetbalclub KRC Genk, heeft woensdag in Hasselt de eed afgelegd als nieuwe gedeputeerde van de Provincie Limburg. Gerits volgt partijgenoot Marc Vandeput op (beiden CD&V), die zoals bij de laatste verkiezingen afgesproken, na 15 jaar vrijwillig de fakkel doorgeeft.

12392060_10208057830942318_8349272276754125848_nDe Genkenaar krijgt vanaf 1 januari de bevoegheid Economie in handen. “Ik kijk er naar uit om een rol van betekenis te kunnen spelen in het economische landschap van de provincie,” aldus Gerits bij zijn eedaflegging. “Dossiers die me aanspreken zijn onder meer de opvolging van de SALK-projecten, het versterken van de detailhandel en het stimuleren van de werkgelegenheid. Ik heb enorm veel goesting om er mijn schouders onder te zetten.”

Marc Vandeput kreeg bij zijn afscheid de titel van ere-gedeputeerde. In zijn ambtsperiode realiseerde hij onder meer heel wat Europese subsidiedossiers, stond hij mee aan de wieg van de reconversie na de sluiting van Ford Genk en wist hij in een aantal sector een clusterwerking voor startende ondernemingen op te zetten. Wat hij in de toekomst zal gaan doen, weet Marc Vandeput nog niet.