Ingrid LietenLifeTechValley, een platform dat inzet op innovatie en zakelijkelijk ontwikkelingen in het domein van healthy aging (gezond ouder worden), heeft Ingrid Lieten aangesteld tot directeur. Ze legt al haar politieke mandaten neer, en neemt vanaf 1 maart haar nieuwe job op, met vestigingsplaats op de universitaire campus in Diepenbeek (BioVille).

“Mevrouw Lieten heeft uitgebreide managementervaring, onder meer als directeur-generaal van De Lijn. Tijdens haar termijn als Vlaams minister heeft ze bovendien een grondige kennis opgebouwd van het innovatielandschap, ook in het domein van zorginnovatie,” zo verantwoordt de raad van bestuur de keuze voor Lieten. “Ze kwam als geschiktste kandidaat uit het selectieproces.”

Bij LifeTechValley zal de voormalige sp.a-minister een team aansturen met het oog op ontwikkeling, toepassing en vermarkting van allerlei snufjes. Dit zal gebeuren in een interactief ecosysteem, waarin het bedrijfsleven, kenniscentra en de zorgsector participeren. Het initiatief past in de doelstellingen van het SALK-plan om het economisch weefsel in Limburg te versterken.