De supermarktketen Lidl heeft in Genk een investeringsprogramma afgerond van zo’n 18 miljoen euro. Er werd 5.675 vierkante meter opslagcapaciteit bijgebouwd, waarvan een aanzienlijke oppervlakte in diepvriesruimte. Burgemeester Wim Dries mocht donderdag het lintje van de nieuwe hallen doorknippen. Er komen in eerste instantie 10 jobs bij.

LIDL_GENKDe site in Genk vormt één van de vier logistieke draaischijven van Lidl in België. Het is de belangrijkste schakel naar het winkelnetwerk van 85 filialen in de provincies Limburg, Luik, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. “Omwille van de groei in onze winkels was ook de capaciteit voor verse producten in Genk op zijn limieten aan het botsen,” vertelt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. “Een uitbreiding en vernieuwing van het distributiecentrum drong zich daarom op. Bovendien plannen we in Vlaanderen nog 40 nieuwe winkels te openen in de komende 5 jaar. Goed voor 2.000 extra jobs. Ook daar willen we op anticiperen in Genk.”

De aanpassingswerken en de uitbreiding bevatten onder meer een volledig nieuw blok, een extra koelingsruimte, een volledig nieuwe diepvriesafdeling, een grote wasstraat voor diepvriesboxen en een volledig uitgerust recyclagepark. “Hiermee komt de totale oppervlakte van de bedrijfssite op 38.168 vierkante meter”, rekent Rynwalt.

Burgemeester Wim Dries, die het rode lintje officieel mocht doorknippen, is blij met de investering bij Lidl. “Het is een teken van vertrouwen in onze lokale economie, die het sinds het vertrek van Ford Genk erg moeilijk heeft,” aldus de Genkse burgervader. “Voor de 250 mensen die hier werken is de verankering van Lidl een hele geruststelling. We kijken uit naar een verdere groei van de arbeidsplaatsen, zowel in het distributiecentrum als in de lokale winkels van Lidl.”