Hoewel de schreeuw van de arbeidsmarkt naar technisch geschoolde medewerkers luider klinkt dan de decibels die Joke Schauvliege op popconcerten wil toelaten, zijn er in Limburg toch nog 250 ingenieurs die vruchteloos op zoek zijn naar een job. Om deze mensen in contact te brengen met potentiële werkgevers, organiseerden de VDAB en Voka Limburg dinsdagvoormiddag een jobbeurs. Daar daagden maar liefst 130 ingenieurs op om zich kandidaat te stellen voor 200 vacatures die 40 bedrijven hadden meegebracht.

Luc Smeets van de VDAB was erg opgetogen over het resultaat. “Op enkele weken tijd stampten we hier door een goede samenwerking met alle actoren vandaag een jobbeurs uit de grond die zowel aan de nood van de bedrijven als die van de werkzoekende ingenieurs voldeed.”

Johann Leten van Voka vult aan: “Belangrijk is ook dat we de ongetwijfeld vele honderden, zelfs duizenden ingenieurs die tijdens of na hun studies richting Brussel, Leuven, Antwerpen of Gent zijn getrokken, de boodschap meegeven dat het ogenblik om terug thuis te komen mogelijk aangebroken is. De kwaliteit van leven en werken is nergens zo hoog als in onze provincie en er zijn topjobs ter beschikking.”