Na twee jaar voorzitterschap van JCI Limburg geeft Andres Lesire (38) straks de fakkel door aan Geert Libregs. “Ik heb 15 jaar mogen meebouwen aan onze vereniging, nu is het tijd voor iets anders,” zegt Lesire.

Andres LesireAndres Lesire, professioneel actief als marketingmanager bij Group A (Belisol), is 15 jaar lid van JCI Haspengouw en werd twee jaar geleden de eerste voorzitter van de vzw JCI Limburg. De onafhankelijke organisatie van ondernemende jongeren bundelde toen de krachten van de vijf Limburgse afdelingen, nam de organisatie van de jaarlijkse verkiezing van de Jonge ondernemer van het Jaar voor haar rekening en lanceerde ook enkele nieuwe projecten. JCI Limburg haalde onder meer een Guiness Book of World Records met het event ‘speed business dating’ en stampte verder met succes het project [18-28] uit de grond, waarmee Limburg als hippe startersregio gepromoot werd.

“Ik kan tevreden terugblikken en ben vooral dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb,” zegt de uittredende voorzitter. “Wij hebben de steun van alle Limburgse werkgeversorganisaties. Het bedrijfsleven gelooft in onze projecten en de overheden willen intensief met ons samenwerken.” JCI Limburg telt een 150 leden die zich onbezoldigd inzetten. “We hebben met JCI veel mensen kansen gegeven. Alleen al het laatste jaar hebben we meer dan 3.000 ondernemende mensen samen gebracht en dit volledig gratis. De drempel hebben we laag weten te houden om jongeren een eerste keer te laten proeven van een netwerkevent. Doorheen de jaren hebben we ook jonge ondernemers in the picture weten te plaatsen die daar nu nog de vruchten van plukken. De Award Jonge Ondernemer van het Jaar is een gegeerde prijs in Limburg geworden, en ook het project 18-28 was een schot in de roos.”