Prefamac, de internationale fabrikant van chocolademachines, heeft het licht op groen gezet voor een gevoelige uitbreiding. Het bedrijf van Myriam Schepers kampt met plaatsgebrek en zal extra kantoren en een creatieve testruimte laten bouwen.

Prefamac maakt al sinds 1988 machines voor de industriële en artisanale chocoladesector. Ze dienen om chocolade te smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen, enzovoort. De onderneming is voornamelijk exportgericht, met focus op Frankrijk, Duitsland het Midden-Oosten en vooral Azië. Landen als India, Indonesië, Vietnam en Pakistan vormen de voornaamste afzetmarkt.

“Om op dit topniveau te blijven meedraaien, werd het nodig om uit te breiden”, vertelt gedelegeerd bestuurder Myriam Schepers. “Het personeel dat instaat voor de ontwikkeling van de machines, had al langer ruimte te kort. Daarom wordt aangrenzend aan de bestaande ateliers, nu een nieuwbouw gerealiseerd.”

Er komen multifunctionele kantoorruimtes bij, alsook een creatieve testruimte. “Hier kunnen onze klanten terecht voor het co-designen en co-creëren van nieuwe, lekkere chocoladeproducten”, legt Myriam Schepers uit. “De bedoeling is om hier de bestelde machines te ontwerpen en te testen.”

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van HVC Architecten en wordt gerealiseerd door De Voordenkers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. Building Group Janssen zorgt voor de afwerking en de technieken in dit project.