Voedingsgroothandel Lambrechts uit Tongeren, die over het hele land meer dan 350 supermarkten beleverd, gaat een centrale rol opnemen in de verdeling van verse voeding. De raad van bestuur meldt in het zopas gepubliceerde jaarverslag dat de activiteiten worden uitgebreid met de uitbouw van een versplatform.

Lambrechts biedt tot dusver vooral droge voeding en dranken aan. Daarnaast ook een aantal verswaren als charcuterie, salades, kaas, boter en eieren. Voor groenten en fruit, brood en gebak, vers vlees en diepvriesproducten wordt momenteel samengewerkt met derde-leveranciers. Het is dat gamma dat nu op een uitgebreid platform aan de buurtsupermarkten en superettes van Lambrechts zal aangeboden worden. In april 2014 werd hiertoe al een eerste aanzet gegeven.

De groothandel heeft overigens een uitstekend boekjaar achter de rug. Gezien de uitdagende marktomstandigheden, is de raad van bestuur tevreden met de omzetstijging van 1,6% tot zo’n 156 miljoen euro. Onder de streep bleef er een winst van 3 miljoen over, wat een verbetering is van 700.000 euro. Ook de winkels die klant zijn bij Lambrechts (Spar, Spar Express, Supra en Prima) hebben het goed gedaan en wisten hun marges te behouden.