De Hasseltse audioproductiestudio Voix-là heeft een mooie opdracht binnengehaald. Wie in Gent het prestigieuze bezoekerscentrum rond het Lam Gods zal verkennen, wordt meegesleept in het verhaal door Bart Van Hulle en zijn team.

Het nagelnieuwe centrum in de Sint-Baafskathedraal opent in juni 2020 de deuren. Toch zijn de eerste opnames voor de virtuele rondleiding al gestart. Vanuit de studio in Stevoort wordt er hard gewerkt om een levensechte voorstelling van het kunstwerk en de mystiek die er rond hangt.

Met de opdracht is zaakvoerder Bart Van Hulle niet aan zijn proefstuk toe. Eerder werkte hij mee aan gelijkaardige projecten voor o.a. de virtual reality-gids van de Duinerabdij in Koksijde, het Groeningemuseum in Brugge en het museum van Manneken Pis in Brussel. Naast geluidsopnames voor museumgidsen verzorgt Voix-là stemopnames voor corporate films, online video’s, TV commercials én kant-en-klare radiocommercials. Na de verhuis van Leuven naar Hasselt heeft Limburg zo zijn eerste en enige audioproductiehuis met eigen opnamestudio…