Het gaat uitstekend met trailerfabrikant LAG in Bree, dat meesurft op de internationale economische hoogconjunctuur. Zowel de omzet, de productie-aantallen als het personeelsbestand zullen de komende maanden drastisch verhoogd worden.

De doelstellingen van LAG zijn ambitieus. Het aantal van 1.940 afgeleverde voertuigen in 2017 (tankwagens en intermodale opleggers) moet in 2020 worden verhoogd tot 3.000. Er komt dus meer dan 50 procent van de huidige capaciteit bij. Bovendien wordt het merk LAG binnenkort geïntroduceerd in de Verenigde Staten, Rusland en Zuid-Afrika. De trailerbouwer ervaart stijgende exportcijfers, waardoor eveneens het service- en salesnetwerk sterk meegroeit. Dit vertaalt zich meteen in de omzetcijfers. Waar 2017 werd afgesloten op 84 miljoen euro, is de doelstelling voor dit jaar opgekrikt tot 100 miljoen.

Dit heeft ook gevolgen voor de personeelsbezetting in het hoofdkwartier in Bree, waar vandaag 430 mensen werken. “De mondiale ambities vragen om instroom van getalenteerd personeel op alle niveaus van het bedrijf”, zegt HR-manager Erik Schoofs. “De versterking die we zoeken gaat van ingenieurs, lassers en monteurs tot werkvoorbereiders en administratieve profielen.” Momenteel staan er 10 vacatures open. Nog voor het jaareinde worden daarenboven nog eens 10 extra collega’s gezocht, waardoor het totaal op 450 komt.