Tankerproducent LAG Trailers uit Bree blijft inzetten op internationale expansie. Vooral in Frankrijk gaat het LAG voor de wind. Na een jaarlijkse omzetstijging van minstens 50%, werden er recent 9 nieuwe servicepunten bij onze zuiderburen geopend. Klanten van LAG kunnen er terecht voor onderhoud, wisselstukken en andere werkzaamheden.

Het succes op de Franse markt komt niet vanzelf. Er werd eerst geïnvesteerd in het salesteam, dat mooie bijkomende referenties wist binnen te halen. Vervolgens werd het netwerk van partners uitgebreid, strategisch gesitueerd op knooppunten van de Franse transportindustrie. Het is via deze partners dat LAG nu de Franse klanten kan bedienen voor service-opdrachten. “Een snelle dienstverlening is heel belangrijk om onze expansie in Frankrijk verder te kunnen zetten”, zegt Bruno Lo Manto die LAG ginds vertegenwoordigt.

Ook elders in Europa haalt LAG, onderdeel van de Groep Burg (met de Chinese aandeelhouder China International Marine Containers) goede resultaten. Naast de 9 servicepunten in Frankrijk werden er recent nog 14 in andere landen geopend.

Er werken momenteel zo’n 450 mensen voor het bedrijf, waar kersvers VKW-voorzitter Marc Meylaers tot december 2014 CEO was.