Anne-Sophie Breysem, chef-kok van het Hasseltse restaurant De Kwizien, is verkozen tot Lady Chef of the Year 2015. Voor de winnares is het een droom die in vervulling gaat, aangezien ze het winnen van deze prestigieuze titel als doel had vooropgesteld… tegen 2020.

Dat de 28-jarige Anne-Sophie Breysem tot winnares van deze nationale wedstrijd is uitgeroepen, mag best opmerkelijk worden genoemd. De jongedame voert nog maar goed een jaar het bewind in de keuken. Ze promoveerde er tot chef-kok nadat de vorige culinaire chef Csaba Ignacz, 2 jaar geleden op 37-jarige leeftijd overleed na een hartaderbreuk. Diverse chefs ad interim (zoals Hilaire Spreuwers en Mario Holtzem) namen vervolgens Anne-Sophie Breysem onder hun hoede om haar klaar te stomen tot de nieuwe chef-kok.

anne-sophie breysemMet succes, want de bekroning tot Lady Chef of the Year is voor de jonge Limburgse een droom die werkelijkheid wordt. “Ik heb destijds mijn studies als grafisch vormgever stopgezet om mijn ambitie als kok waar te maken,” vertelt ze. “Ik heb toen tegen mijn vader (Yves Breysem, CEO van het Jessa Ziekenhuis) gezegd dat ik voor 2020 de titel van Lady Chef of The Year wou binnenhalen. Dat het nu al is gelukt, is dus fantastisch.”

Anne-Sophie Breysem maakt naar eigen zeggen frisse gerechten met een vrouwelijke toets. “De volgende stap is het binnenhalen van een Michelinster. Dat was de droom van de vorige chef, Csaba Ignacz, van wie ik veel geleerd heb. Door hard te blijven werken hoop ik dat het er ooit van komt.”

Anne-Sophie Breysem is de 25ste winnares van deze prestigieuze wedstrijd en volgt Stéphanie Thunus van Au Gré du Vent in Seneffe op.