De Gimv neemt een belang van 23,6 procent in het Hasseltse ICT-bedrijf Cegeka. Met deze operatie wil Cegeka geografisch uitbreiden en zijn positie in bestaande markten versterken. De ambitie is om dat zowel organisch als via een buy & build-strategie te realiseren. Outsourcing in het algemeen staat centraal in de uitbreidingsplannen en moet de motor worden van verdere groei. Gimv wordt aandeelhouder naast CEO André Knaepen, de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en het management van Cegeka.

Sinds zijn management buy-out in 1992 heeft André Knaepen Cegeka uitgebouwd van een lokale tot een pan-Europese IT-dienstverlener met vestigingen in tien landen. Het bedrijf telt vandaag ruim 4.000 medewerkers, die samen meer dan 2.500 klanten bedienen. Sinds 2006 is de omzet vertienvoudigd tot ruim 400 miljoen euro en het is Cegeka’s ambitie om dit indrukwekkende groeiparcours de komende jaren voort te zetten. Binnen vijf jaar wil het nogmaals in omvang verdubbelen.

“Deze kapitaalsoperatie is nodig om Cegeka’s ambitie verder te realiseren”, zegt André Knaepen. “In de eerste plaats blijven we investeren in de ontwikkeling van ons dienstenaanbod, want we willen een stap voor blijven op de markt. In onze geografische expansie concentreren we ons eerst op de landen waar we al actief zijn. Er is daar ruimte om onze diensten nog verder af te stemmen op de noden van onze klanten. We willen groeien in Europa, maar dat zal nooit ten koste gaan van ons lokale aanpak. Dat is het DNA en de kracht van Cegeka. Het is vanuit die sterke klantenrelatie dat we voor groei en duurzaamheid zorgen bij middelgrote en grote organisaties.”