“Limburg heeft eigenlijk een duopolie van IT-dienstenleveranciers die kunstmatig de prijs hoog houden. Wij willen dit doorbreken”, zegt Stefan Devroey, zaakvoerder van Zizoo, een ambitieuze onderneming actief in de multimediaretail (Bilzen en Sint-Truiden), webdesign en IT-diensten.

Zizoo bestaat 6 jaar en telt momenteel zo’n 11 medewerkers en freelancers. Stefan Devroey wil nu de doorbraak versnellen en heeft daar eerst een vennootschapsherstructurering en kapitaalverhoging voor doorgevoerd. “Wij mikken het komende jaar op een verdubbeling van ons marktaandeel en omzet”, zegt hij. “Hoe? Door kostenbesparende en laagdrempelige diensten aan te bieden aan alle ondernemingen. We merken dat ondernemers terug willen investeren. Door hun processen te digitaliseren, kunnen wij hun IT-kosten verlagen.

Devroey wijst daarbij naar enkele concullega’s, die volgens hem de prijzen kunstmatig hoog houden. “Dat willen we doorbreken, in al onze afdelingen”, zegt hij. “Zo hanteren we bij Zizoo Webdesign een eenmalige, lage kostprijs in plaats van maandelijkse abonnementskosten.” Daarnaast wil hij het verschil maken met service. “Dat doen we door binnen de 24 uur herstellingen uit te voeren op alle merken van computers, laptops en smartphones, ook als ze niet bij ons werden aangekocht.”

Voor de support aan ondernemingen werd een strategische samenwerking aangegaan met Delta Technics uit Lanaken. “Het is in hun specialiteit, met name de transformatie naar cloud-diensten op het vlak van beveiliging, back-up, telefonie en applicatiebeheer, dat wij samen de komende jaren sterk willen groeien”, aldus nog Stefan Devroey.

De nieuwe strategie zal extra jobs opleveren. “We investeren in bijkomende IT- en salesprofielen. De komende periode zullen we 3 tot 5 extra mensen aanwerven.”