K&S Tuincentrum Aveve uit Zonhoven is afgelopen weekend bekroond met de Drijfveer 2015. Dat is de onderscheiding die Unizo Zonhoven jaarlijks uitreikt aan een ondernemer die het afgelopen jaar bijzondere prestaties heeft neergezet. “Het is al voor de 7e keer dat we de Drijfveer overhandigen,” zegt voorzitter John Donders. “De winnaar is voor ons een echte ambassadeur van het lokale ondernemerschap.”

drijfveer zonhoven UNIZOK&S Tuincentrum is de zaak van Kris Konings, die in 1990 als 19-jarige het roer overnam van zijn grootmoeder. In 1995 stapte Chantal Smedts mee in het bedrijf. “Binnen de Aveve-groep gelden Kris en Chantal als ware trendzetters,” aldus John Donders. “Zij nestelden zich jaar na jaar binnen de Gouden Top 20, een referentie in hun sector. K&S Tuincentrum is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De winkel werd uitgebouwd van 100 m² winkeloppervlakte tot 1.500m² vandaag. En daar blijft het niet bij, want binnenkort starten de bouwwerken van een grote serre.”

Als reden voor de overwinning haalde de jury pluspunten aan zoals de goede bediening, het gespecialiseerde advies, de toegankelijkheid en de voortdurende opleiding van de medewerkers. K&S Tuincentrum haalde het van twee andere genomineerden: Haircafé B.-art en Junior Steps.