Cavalieri in Cucina (Ridders in de keuken) is een hobbyclub van 54 zelfstandige ondernemers uit Limburg, die op regelmatige basis Italiaanse gerechten op tafel toveren. Om niet alleen bij het eten te blijven, hebben de ridders nu ook een eigen gin ontwikkeld. Bijzonder aan het product is dat alles 100% Made in Limburg is.

final_cic_gin“We zijn allemaal ondernemers in Limburg die vinden dat de plaatselijke economie een duwtje in de rug kan gebruiken,” zegt Luc Vannitsen, de oprichter van Cavalieri in Cucina. “Vandaar dat onze gin op en top Limburgs is. Van distillaat tot ontwerp, van etiket tot distributie. Alles is door Limburgse ondernemers, en ook in deze provincie, gefabriceerd (behalve de originele fles). Het is een artisanale en unieke gin, waardoor we ons willen onderscheiden van de commerciële gins die je bijvoorbeeld in de supermarkten vindt.”

De Cavalieri Gin heeft verfijnde toetsen van limoen, koriander en jeneverbes. Een aantal betere horecazaken, waaronder de Kristallijn in Genk, serveren het nieuwe product al. De verkoop verloopt uitsluitend via de website.