De Zonhovense drankenproducent Konings gaat de fabriek van Bacardi-Martini in het Zuid-Franse Beaucaire overnemen overnemen. De deal gaat in op 1 januari en behelst de overname van de 72 medewerkers. Tegelijk heeft Konings een contract van 10 jaar afgesloten voor een minimale afname van de drankjes door Bacardi-Martini zelf. Voor Konings betekent de overname een springplank voor de Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse markt.

Beaucaire wordt meteen de zesde productiesite voor de Zonhovense drankenproducent. “Bacardi wou het volume op een duurzame manier uitbouwen en zocht daarvoor een partner”, zegt CEO Dirk Maris. “Ons businessplan kwam als het beste uit de bus, zowel voor Bacardi zelf, als voor de medewerkers van het bedrijf. We zullen ook investeren in de verdere uitbreiding van de Zuid-Franse fabriek. Bacardi zal daarnaast blijven investeren in haar merken.”

De groep Bacardi heeft behalve het merk Bacardi ook nog merken zoals Pina Colada, Martini en Eristoff in portefeuille. In Beaucaire wordt onder meer de likeur Bénédictine, de vermout Noilly Prat en de vodka Eristoff afgevuld. De capaciteit bedraagt er 80 miljoen eenheden per jaar.