Na de prijs op Limburgs niveau, heeft Kim Vandenplas van Libra Services uit Zonhoven, nu ook de nationale award als Beloftevolle Vrouwelijke Starter binnengehaald. In de KBC-gebouwen mocht ze woendagavond uit handen van minister-president Peeters de onderscheiding in ontvangst nemen. Libra Services is een schoonmaakbedrijf dat werd opgericht in 2010. Ondernemingen die tussen 2 en 5 jaar oud zijn kunnen meedingen naar deze vrouwelijke startersprijs.

Kim VandenplasKim Vandenplas heeft momenteel 9 mensen in dienst. Naast de schoonmaak startte zij onlangs met het renoveren van bestaande vloeren en het verwijderen van krassen, zuurtags en kalkaanslag in ruiten. Dat ze in haar bedrijf de planning, administratie, verkoop, boekhouding, kwaliteitsbewaking en personeelszaken zelf beheert, is één van de redenen waarom de jury deze prijs aan Kim toekent.

“Door deel te nemen aan de prijs van de Belofte 2013 hoop ik andere vrouwen te inspireren om ook de stap naar het ondernemerschap te zetten en wil ik aantonen dat met inzet, wilskracht en de nodige realiteitszin, het absoluut mogelijk is hierin succesvol te zijn,” zegt Kim Vandenplas.