Kim Vaessen, die aan het hoofd staat van Climatrix in Dilsen-Stokkem, heeft vrijdagavond de Unizo Livia Award 2016 gewonnen. Deze award bekroont een vrouwelijke zelfstandige ondernemer die andere dames in de business inspireert. Kim Vaessen volgt Karine Valy van La Bottega uit Hasselt op.

Kim Vaessen en teamKim Vaessen (midden op de foto) haalde het van de andere genomineerden: de zussen Sigrid en Kristien Werck van Clavis uitgeverij in Hasselt en Veronique Volders van De Roos Interieur uit Genk. De jury prees vooral de innovatie en duurzaamheid die Kim Vaessen bij Climatrix introduceerde.

De winnares kreeg tijdens de prijsuitreiking in C-Mine het woord: “Op 5 jaar tijd is Climatrix gegroeid tot een kmo met 10 werknemers en noteren we jaarlijks een gemiddelde omzetgroei van 16%. Het winnen van deze Unizo Livia Award is een bekroning voor het harde werk van de afgelopen 5 jaar. Uiteraard heb ik dat niet alleen gedaan, maar dankzij een ijzerstek team dat dag in dag uit op een innovatieve en flexibele wijze er tegen aan gaat.”