Het metaalbewerkingsbedrijf MTF Contractors uit Kiewit (Hasselt) heeft een nieuw en innovatief modulair systeem ontwikkeld voor interieurbouwers. De nieuwbakken CEO Jan De Saedeleir wil hiermee niets minder dan de wereld veroveren.

mtf-prijs-de-sadeleirMTF werd in 1985 opgericht door Rudi Prijs (64) en was toen de afkorting voor Metaalwerken Toelevering & Frames. Het bedrijf was dan ook een echte toeleverancier in de metaalsector die het vooral moest hebben van maatwerk in metalen kasten, rekken, trappen, tafels en stoelen voor de interieursector.

Maar sinds kort staat het bedrijf voor een omwenteling. Rudi Prijs, nog steeds het creatieve brein van MTF, ontwikkelde een modulair systeem van buizen en leggers, die ingenieus in mekaar passen en in een oogwenk om te toveren zijn tot rekken, maar even goed tot een tafel, een barkruk of nog andere toepassingen. Het systeem kreeg de merknaam Mofex International.

De uitvinding moet leiden tot een radicale ommekeer bij MTF, die in goede banen moet geleid worden door Jan De Saedeleir, hiervoor aangetrokken als nieuwe CEO. “De productie van de Mofex-systemen is sterk automatiseerbaar. Zozeer zelfs dat we met de Poolse metaalbewerkers kunnen concurreren voor de bouw van rekken voor een grote bibliotheek in hun eigen land,” lacht De Saedeleir.

De CEO heeft grootse plannen met Mofex. “We gaan volgend jaar zo’n 600.000 euro investeren in een nagelnieuwe glasvezellasermachine. Het bedrijf wordt opgesplitst in twee productielijnen: één voor het maatwerk en één voor standaardproducten. In twee jaar tijd zal ons bedrijf in omvang verdubbelen.” Nu werken er 13 mensen bij MTF, samen goed voor een omzet van 2 miljoen euro. “Mofex gooit ook andere markten dan die van de interieurbouwers voor ons open, zoals de retail en de horeca. Onder meer JBC, Stijn Helsen en Colruyt zijn al klant bij MTF.”

Met Mofex wil het bedrijf ook internationaal doorbreken. Er zitten al projecten voor Duitsland, Polen en Zuid-Afrika in de pijplijn. “Het doel is om Mofex als een begrip in de wereld te zetten,” zegt De Saedeleir, die het levenswerk van oprichter en CIO Rudi Prijs moet voortzetten.