DSC_0495Als eerste huurder heeft KBC Bank en Verzekeringen een hoekje in beslag genomen van de Corda Plaza, een ruimte in gebouw 1 van de Corda Campus waar allerlei faciliteiten in ondergebracht zullen worden. “Het is de bedoeling dat op deze locatie diensten komen zoals een postpunt, een printshop, een winkeltje voor gsm-accessoires of een health & beauty-corner,” zegt Yves Marchal, directeur van Corda Campus. “Het gaat om centrale faciliteiten die zowel de bedrijven hier op de Corda Campus als de individuele werknemers en bezoekers van dienst kunnen zijn.”

KBC heeft er als eerst een ‘cube’ in gebruik genomen. Het gaat om een hip kantoor van ongeveer 4×4 meter en een bankautomaat. “Het is de eerste keer dat KBC in ons land zo’n concept uitprobeert,” zegt Dirk Ector, regioverantwoordelijke voor KBC in Limburg. “Het past volledig in onze filosofie om dichtbij, toegankelijk en oplossingsgericht te bankieren en te verzekeren. Vandaar dat we 4 dagen per week hier iemand ter beschikking stellen (Kristien De Smedt) om de bedrijven te helpen, maar ook de individuele KBC-klanten.”

De KBC Cube is overigens een concept dat werd uitgetekend door Citycubes, een jong bedrijfje dat via het project Start-it@kbc (intussen de grootste incubator van het land) kon doorgroeien tot een volwaardige onderneming.