Kautex komt dip van 40 procent te boven

Het stopzetten van de productie bij Ford Genk betekende voor Kautex Textron in Tessenderlo een enorme aderlating. Samen met de algemene economische malaise, zag de producent van brandstoftanks hierdoor de verkoop kelderen met 40 procent. Een aantal mensen moesten noodgedwongen vertrekken. De directie en medewerkers bleven echter niet bij de pakken zitten, en gingen meteen na de aankondiging op zoek naar nieuwe klanten.

Foto Dirk de Wachter KautexMet succes, zo laat algemeen directeur Dirk De Wachter weten. “Dankzij nieuwe contracten en nieuwe technologie knoopt Kautex Textron aan met de cijfers van voorheen,” zegt hij. “Dat is ook te danken aan de sterke focus op veiligheid en kwaliteit, waardoor we uitstekende producten konden afleveren aan een scherpe prijs.” Het gaat onder meer om een gepatenteerde technologie die functioneler is en ervoor zorgt dat de tanks minder vervuilende gassen uitstoten.

Hiermee wist Kautex Textron autobouwer Audi te overtuigen, en ook Ford ging voor de bouw van de nieuwe Fiesta, in zee met het bedrijf in Tessenderlo. “Samen met de lopende Volvo- en Renault-projecten is de toekomst van onze vestiging opnieuw verzekerd,” aldus Dirk De Wachter. “We zijn met 220 werknemers opnieuw belangrijk als werkgever in Limburg en stellen een aantal nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht.”