Met de bloesemperiode die is aangebroken, verkennen duizenden toeristen dezer dagen de streek van Sint-Truiden, Borgloon en Heers. Eén van de favoriete locaties om een stop in te lassen is het Kasteel van Rullingen in Borgloon. Maar daar zijn de deuren gesloten omwille van ‘economische omstandigheden’. Op TVL zei burgemeester Danny Deneuker dat hij meerdere indicaties heeft gekregen dat de uitbaters van het gekende kasteel in financiële moeilijkheden zitten. De uitbaters hebben bevestigd dat het faillissement werd aangevraagd wegens opgestapelde schulden.

kasteel rullingenDaarmee dreigt (tijdelijk?) het doek te vallen over een volgende culinaire topper van het Limburgse horecalandschap. Op de website staat het Kasteel van Rullingen en het Jachthuis ‘vanaf heden’ dicht zijn. Personeel en klanten worden bedankt voor hun trouw. Jammer, want het complex heeft als restaurant en feestzalencomplex een uitstekende reputatie. Het provinciebestuur, dat eigenaar is van de gebouwen, moet nu op zoek naar een nieuwe exploitant. Geen sinecure…

Want enkele weken geleden hebben een aantal Limburgse sterrenchefs nog de noodklok geluid over de rendabiliteit in de horeca. Zeker als de allesregistrerende kassa met ‘black box’ zal verplicht worden vanaf 1 januari.