Karine Valy van La Bottega in Hasselt heeft de UNIZO LIVIA-Award 2015 gewonnen. Dat heeft ondernemersorganisatie Unizo-Limburg vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de awarduitreiking in La Butte aux Bois in Lanaken. Karine Valy volgt Els Rogiers van Dierenartsenpraktijk Hulsterheide uit Tessenderlo op en laat de 2 andere genomineerden, Katleen Bogaerts van expertisecentrum Tumi Therapeutics in Heusden-Zolder en Lisianne Monnissen van kledingwinkel TARATATA in Maasmechelen, achter zich.

karine valy bottega“De UNIZO LIVIA-Award is 11 jaar geleden in het leven geroepen als stimulans voor het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg,” zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg. “De award bekroont een vrouwelijke ondernemer die andere vrouwen kan inspireren en motiveren. En het gaat goed met het vrouwelijk ondernemerschap in onze provincie. Het aantal vrouwelijke ondernemers is op 10 jaar tijd met 20 procent gestegen. In totaal zijn vandaag meer dan 27.000 vrouwen actief als zelfstandig ondernemer in de provincie Limburg.”

Winnares Karine Valy startte in 1991 met haar zaak. Sindsdien is La Bottega alleen maar gegroeid. De winkel is onlangs verbouwd van 800 m² naar een ware concept-store van 2.000 m². Zo zet Karine Valy La Bottega, ook nationaal, op de kaart als ‘fashion statement’. Er werken 43 mensen.