Jury buigt zich over Limburgse Ondernemer van het Jaar

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van professor-emeritus Herman Daems, heeft woensdag de dossiers bestudeerd voor de toekenning van de titel Limburgse ondernemer van het Jaar. Zowel de krant Het Belang van Limburg als Made in Limburg zijn initiatiefnemer voor deze titel.

jury LOVHJ“Uitgangspunt daarvoor zijn de vaststellingen van de expertengroep van het SALK,” zegt hoofdredacteur Indra Dewitte van Het Belang van Limburg. “Die wist precies de vinger te leggen op de wonden in de Limburgse economie, na de sluiting van de Ford Genk. Bedrijven die in de geest van het rapport van de expertengroep ‘goed bezig zijn in het belang van Limburg’, verdienen een pluim,” motiveert de hoofdredacteur.

Behalve professor Herman Daems, zoals bekend ook voorzitter van de expertengroep van het SALK en academicus met een enorme staat van dienst, werd de jury bevolkt door grote namen uit de Vlaamse bedrijfs- en academische wereld:
– professor Piet Pauwels (decaan Bedrijfseconomische Wetenschappen UHasselt en lid van de expertengroep SALK, in de jury verantwoordelijk voor de gegevensverwerking)
– Rudi Roex (gewezen CEO van Ewals Group en huidig topman van de Zuid-Afrikaanse multinational Steinhoff, eveneens lid van de SALK-expertengroep)
– Robert Ceuppens (voorzitter van Concentra)
– Dominique Roux (partner van Deloitte Bedrijfsrevisoren en in de jury verantwoordelijk voor de interpretatie van de cijfers)
– Luc De Bruyckere (gewezen CEO en gewezen voorzitter van Ter Beke, gewezen Voka-voorzitter en huidig voorzitter van Seneca, ACG, Group Joos en Lecot-Raedtschelders)
– Wouter Torfs (CEO van Schoenen Torfs en bestuurder bij verschillende bedrijven)
– Thomas Leysen (ex-CEO en huidig voorzitter van Umicore, ex-voorzitter VBO, voorzitter van KBC Groep en bestuurder van Mediahuis)

Na bijna drie uur hoogstaande discussie, onderbouwd door de wetenschappelijke bevindingen van de UHasselt en Deloitte, wist de jury de longlist van best scorende Limburgse bedrijven terug te brengen tot vijf finalisten. “Een prima doorsnede van bedrijven die Limburg nodig heeft, zowel groot als klein,” zegt een tevreden juryvoorzitter Herman Daems.

Nu zaterdag worden de vijf finalisten bekendgemaakt in de krant en hier op deze website. Woensdagavond 16 december wordt de titel ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’ aan de uiteindelijke winnaar toegekend. U kunt het allemaal volgen op deze webstek!

(Niet op de foto: Thomas Leysen)