Jos Vaes (61), oprichter van Deaplus, geeft het roer van zijn onderneming door aan zijn dochters en hun partner. Samen met een operationeel manager krijgt het viertal de taak om de zaak in keukens, badkamers en maatkasten verder uit te bouwen.

Meer dan 30 jaar van zijn leven heeft Jos Vaes tot dusver geïnvesteerd in Deaplus. Naast het hoofdkwartier en de productiefaciliteit in Heusden-Zolder, opende hij een extra fabriek in het Nederlandse Bladel en 5 toonzalen in Vlaanderen (Hasselt, Boortmeerbeek, Schoten, Sint-Gillis- Waas en Roeselare). Het personeelsbestand groeide tot 110 medewerkers.

Maar nu is het welletjes geweest voor Jos Vaes. Zijn dochters Katrijn (31) en Annelies (35) nemen samen met hun partners Bert Alders en Alwin Put de leiding van de zaak over. Om al dat jonge familiale enthousiasme in goede banen te leiden, werd ook Ronny Kuppens (47) aan boord gehaald als operationeel manager. Dit team moet een frisse wind door Deaplus doen waaien.

Dit uit zich op diverse vlakken:

– Er wordt 1 miljoen euro geïnvesteerd in het machinepark van de fabriek in Zolder.
– Nog eens een miljoen gaat naar de bouw van een ambachtelijke schrijnwerkerij, vlak naar de productiefaciliteit.
– De showrooms wordt nu designateliers genoemd en krijgen een facelift voor zo’n 300.000 euro.
– De uitbreiding van de regionale aanwezigheid, met extra toonzalen in Brussel en Gent.
– Partnerships met bedrijven als Yappa (Alken) en El Pacino (Hasselt) moeten zorgen voor creatieve, hedendaagse marketingcampagnes.
– De set-up van slimme sensoren in de toonzalen, zodat de Hasseltse start-up Nurama (anoniem) gegevens van bezoekers kan capteren en verwerken tot gepersonaliseerde reclame en informatie.

Nog erg veel werk op de (keuken)plank dus!