Joris Vrancken en ANL Plastics gaan uit elkaar

Joris Vrancken is niet langer de afgevaardigd bestuurder van ANL Plastics in Wellen. Het personeel heeft vorige week de mededeling gekregen dat de wegen zullen scheiden. Er werd gekozen voor een afscheid in schoonheid, aangezien beide partijen het gevoel hadden aan een nieuw hoofdstuk te willen starten.

joris vranckenDe omzet van ANL Plastics is al enkele jaren redelijk stabiel en schommelt rond 70 miljoen euro. In het laatst gepubliceerde boekjaar (2012) werd echter een fors verlies geleden (4,2 miljoen euro), dat onder meer had te maken met de opstart van de vestiging in Polen en het aanleggen van provisies voor milieumaatregelen. Na een terugval vorig jaar, zijn de cijfers van Q1 opnieuw aanzienlijk beter.

De overnamegeruchten bij ANL zijn intussen helemaal van de baan. Een tijdje geleden waren er gesprekken met een Duitse kandidaat, maar de huidige aandeelhouders verkiezen nu om op eigen kracht het strategisch plan uit te voeren.

Er werken ongeveer 420 mensen bij Neven-Lemmens Plastics, zoals het bedrijf officieel heet. ANL heeft de hoofdzetel in Wellen en vestigingen in Frankrijk en Polen. In de raad van bestuur zetelen onder meer de familiale aandeelhouders Jean en Tony Neven, Luc Cardinaels (VKW-Limburg), Rik Jaeken (ex-Unizovoorzitter), Wim Van den Bossche (ex-Belisol) en prof. Clement De Meersman.