De 19-jarige Boyd Peggeman (uit Peer) heeft deze zomer vakantiewerk uitgevoerd bij het bedrijf Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem. Tot ieders tevredenheid, want Unizo Limburg en ADMB gingen hem donderdag de prijs overhandigen van Limburgse Jobstudent van het Jaar.

jobstudent van het jaarOndernemer Thomas Vincent is verheugd dat zijn jobstudent in de prijzen valt. “Boyd kan als enige in het kabelpark alle taken aan en daarop kan vertrouwd worden. Niemand kent het hele facet van het bedrijf ondertussen zo goed als hij. Hij is degene die ik de sleutel zou afgeven en weten dat alles in de puntjes goed is verlopen gedurende de hele dag. Wil ook steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Een perfecte jobstudent kortom.”

Het aantal jobstudenten groeit trouwens jaar na jaar. In 2012 waren dat er 420.453 in Vlaanderen, in 2014 al 469.602, goed voor 10,3 miljoen gewerkte dagen. Uit een Unizo-enquête blijkt dat driekwart van de werkgevers jobstudenten in dienst neemt. Ze doen dat vooral om piekmomenten te kunnen opvangen. 1 op 5 werkgevers gebruikt studentenjobs ook als mogelijk aanwervingskanaal.