Waar jonge ondernemers die de stap naar een eigen winkel (nog) niet durven zetten, vandaag de dag kiezen voor een webshop of een pop-upwinkel, heeft men in Maaseik een nieuwe formule bedacht. Daar kunnen jonge ondernemers die een interessant product hebben ontwikkeld, gematcht worden met ervaren handelaars uit hun branche. De starters mogen dan een shop-in-shop inrichten en hun concepten aanprijzen onder het dak van de gevestigde waarden. Bovendien zal de ervaren ondernemer graag zijn tips delen met de jongere, zodat het project ook inhoudelijk tot een kruisbestuiving kan leiden.

shop in shopHet zijn Unizo Maaseik en Rotary Maaseik die voor dit vernieuwend initiatief de handen in elkaar slaan. “Door jonge ondernemers met verfrissende ideeën de kans te geven een shop-in-shop te installeren bij ervaren speciaalzaken in Maaseik krijgen we een verrassende mix die op verschillende vlakken waardevol is,” stelt de organisatie. “Niet alleen krijgen klanten de kans om nieuwe producten en ideeën te ontdekken, de jonge ondernemers krijgen ook een schat aan ervaring mee dankzij de ondersteuning van gevestigde waarden in Maaseik.”

Om de Mix & Match tussen beide partijen te bevorderen, wordt er nog een speeddate georganiseerd op 29 februari om 18 u in het Administratief Centrum van Maaseik.