Tijdens een lanceringsevent in de kasteelbrouwerij van Ter Dolen stelde JCI Limburg de vier genomineerden voor van de Award Limburgse Jonge Ondernemer 2016. Op woensdag 2 maart 2016 zullen we weten of Bert Baeck (D Square/Trendminer), Gert Cielen (Tip Top Belting), Jef Cornelissen (Brouwerij Cornelissen) of Ruben Schreurs (BAM Bormet) met de onderscheiding op zak naar huis mag.

nominees jciJCI Limburg wil met deze jaarlijkse prijs jonge, verdienstelijke ondernemers in de schijnwerpers plaatsen. “Onze genomineerden zijn evangelisten voor het ondernemerschap,” aldus commissievoorzitter Liesbeth Lemmens. “Zij inspireren elk jaar opnieuw andere jonge mensen om de stap naar een eigen zaak te zetten. Daarnaast blijft de uitreiking van deze JCI Award natuurlijk nog steeds het grootste gratis netwerkevent in onze provincie. Ook voor deze editie verwachten we meer dan duizend Limburgse ondernemers, opiniemakers, politici en JCI leden in Hasselt op woensdag 2 maart 2016.”

Wie zijn nu de 4 finalisten die door de jury zullen beoordeeld worden op basis van hun tewerkstelling, personeelsbeleid, innovatie, creativiteit, communicatie, groei, visie, enzovoort?

Bert Baeck (°1981) is co-founder en actief binnen D square sinds 2008. Hij werd in 2013 CEO toen het bedrijf een commercieel en international karakter kreeg. TrendMiner is een softwarebedrijf dat een zoektechnologie heeft ontwikkeld om in een grote hoeveelheid data de relevante informatie te halen. Het is de ambitie van het bedrijf om de Google van de procesindustrie te worden.

Gert Cielen (°1981) van Tip Top Belting maakt rubberen transportbanden en aanverwante producten vanuit de vestigingen in Genk en Stabroek. Hij werkte in het verleden onder meer voor Essers en bpost. Gert Cielen richtte intussen een aantal bijkomende start-ups op, en wil over enkele weken nog eens 2 nieuwe bedrijven oprichten. Hij is bovendien aangesteld tot algemeen directeur van de club CEO-Limburg.

Jef Cornelissen jr. (°1981) kwam na zijn studies in marketing en handelswetenschappen, in 2004 terecht in de familiale brouwerij Sint-Jozef in Opitter. In 2014 vond de officiële overdracht van vader op zoon plaats, waarmee ondertussen de zesde generatie aan het bewind is in de brouwerij. Cornelissen verstuurd zijn pintjes en speciale bieren naar zowel lokale verdelers als naar internationale klanten. Hij veranderde onlangs nog naam van de brouwerij Sint-Jozef in Brouwerij Cornelissen, en dit uit eerbetoon aan zijn voorvaders.

Ruben Schreurs (°1982) is actief bij Bam Bormet in Nieuwerkerken, een fabrikant van slagbomen, poorten en automatiseringsoplossingen. Een jaar geleden investeerde hij, samen met zijn vader en broer, in de uitbreiding van hun infrastructuur. Onder impuls van Ruben Schreurs heeft Bam Bormet meer internationale klanten weten te strikken. Distributie-akkoorden met Ierland en Engeland, en mikken zelfs op contracten in het Midden-Oosten.