Jong Limburgs farmabedrijf in Franse handen

SEPS Pharma, het bedrijf van de Genkse ondernemer Yves Gonnissen, is overgenomen door Amatsigroup, de nummer 1 in Frankrijk in de ontwikkeling van farmaceutische producten voor mensen en dieren. En dat is ook wat SEPS Pharma sinds 2007 doet. Toen startte Yves Gonnissen (1978) zijn eigen bedrijf, nadat hij zijn eerste stappen had gezet bij Janssen Pharmaceutica. SEPS Pharma doet in opdracht van farmareuzen aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en produceert ook zelf farmaceutische producten. Het bedrijf heeft kantoren in BioVille (Diepenbeek) en in Gent.

yves gonnissen“We zijn bijzonder trots op alles wat het SEPS Pharma-team tot nu toe verwezenlijkt heeft,” reageert Yves Gonnissen. “Onze erkende expertise in de ontwikkeling van innovatieve formulaties biedt synergieën met de activiteiten van Amatsigroup. We beschouwen hen dan ook als de ideale partner om de internationale ontwikkeling van ons dienstenaanbod te versterken.” Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Yves Gonnissen is overigens één van de vier kandidaten om in maart aan de haal te gaan met de felbegeerde trofee van JCI Jonge Ondernemer van het Jaar. Hij neemt het als finalist op tegen Bart Swinnen, Véronique Houben en Karlien De Turck.