Yolan Bamps (28) en Tekla Vancleynenbreugel wagen weldra de stap naar het ondernemerschap. Eind augustus openen op de Zuivelmarkt in Hasselt hun restaurant Lento. Er zullen uitsluitend veganistische gerechten en dranken geserveerd worden.

“Wij zijn een jong, pas gehuwd koppel dat wil proberen om de veganistische levensstijl helemaal hip te maken in Hasselt”, vertelt Tekla. “In Hasselt zijn er amper mogelijkheden voor veganisten en daar zouden wij graag verandering in brengen met ons restaurantje. We willen bewijzen dat je met onze gerechten evengoed een bourgondisch diner kunt samenstellen.”

Yolan is de kok en Tekla zal als gastvrouw fungeren. “Mijn man is al jaren gepassioneerd door koken en ikzelf heb ook al heel wat horeca-ervaring. We zijn al lang in de ban van gezonde voeding, superfoods en powerfoods, en uiteindelijk tot de vaststelling gekomen dat veganisme het gezondste en meest pure is wat je voor je lichaam kan doen. Daar komt dan ook nog de impact op het milieu en het dierenwelzijn bij. Om die redenen willen we onze droom waarmaken en een volledig plant based restaurantje openen.”

Ze geloven 100% in hun missie. “Als we voor onze vrienden of familie koken, geloven ze soms niet dat het echt veganistisch is, gewoon omdat ze niet hadden verwacht dat het zo ontzettend lekker kan zijn. We zullen een breed aanbod op onze kaart zetten, van smoothies en avocado toasts, tot pizza’s, burgers, pasta’s, taart en donuts. We gaan ook vegan wijnen, bieren en cocktails serveren. s’ Avonds zullen we met menu’s werken, zodat je ook echt gezellig kunt komen dineren.” Maar eerst nog even keihard doorwerken om de volledige inrichting tijdig klaar te krijgen…