De kogel is door de kerk. CEO Jochim Aerts van fietsenfabrikant Ridley Bikes (Race Productions) in Beringen zal samen met enkele investeerders het belang van 50% overnemen dat Paul Kumpen in het bedrijf heeft. Kumpen had aangegeven zijn aandelen van de hand te willen doen, en op dat aanbod is Jochim Aerts ingegaan.

Jochim Aerts zocht en vond bij de opstart van zijn zaak een financierder die in ruil voor de helft van de aandelen wou helpen om racefietsen te gaan produceren. Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van het gekende bouwbedrijf Kumpen in Hasselt, en tevens voorzitter van Voka Limburg, stapte in het bedrijf en werkte achter de schermen mee aan de uitbouw van een succesverhaal. De zoon van Paul, racepiloot Anthony Kumpen, ging bij Ridley Bikes aan de slag als commercieel directeur.

ridleyTT-280-75Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot de grootste fietsenproducent van België en een bekende naam in het professionele wielerpeloton. Zo levert Ridley vandaag de fietsen van de wielerploeg Lotto-Belisol en de veldritploegen Telenet-Fidea en Sunweb-Napoleon Games. Nu het bedrijf helemaal op de rails staat, acht Paul Kumpen de tijd rijp om zich terug te trekken. Oprichter Jochim Aerts neemt ook deze 50 procent in handen, daarbij gesteund door enkele investeerders.

“Internationale groei en nieuwe ontwikkelingen van fietsonderdelen blijven onze voornaamste uitdagingen,” aldus Aerts, die Paul Kumpen uitdrukkelijk dankt voor zijn steun en vertrouwen. Anthony Kumpen blijft overigens bij Ridley aan de slag als commercieel directeur en zal “binnen enkele jaren” zijn taken overdragen.