Jo Grootaers, chef-kok van restaurant Altermezzo in Tongeren, kan op 26 maart worden uitgeroepen tot Best Young Chef of Europe. Hij gaat er de strijd aan met 4 andere supertalenten die door de culinaire gids Michelin werden geselecteerd.

Het event dat Michelin voor de uitreiking van de awards organiseert, vindt dit jaar plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In één van de competities zal worden gestreden om de titel van beste jonge kok van Europa. “Voor mij is het al een hele eer om uiteindelijk tot de 5 finalisten te behoren van deze prestigieuze wedstrijd”, zegt Jo Grootaers, die eerder werd verkozen tot beste youngster van de Belux. “Het zou ongelooflijk zijn mocht ik nu ook de Europese titel binnenhalen…”

De bekroning zou de kers op de taart zijn na een triomftocht die Grootaers en Altermezzo de afgelopen maanden hebben afgelegd. Er was immers niet alleen de Young Chef Belux Award, hij werd ook door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. In die gids kreeg hij een score van 15,5/20, waarmee hij gelijk wordt gewaardeerd met bv. Luc Bellings. Het hoogtepunt tot dusver was echter de toekenning van de eerste Michelin-ster in november vorig jaar. En nu dus duimen voor de Europese hoofdprijs!