JOJO Systems, misschien nog beter gekend onder de vroegere naam JOJO Elektronica, is verkocht. De broers Jo en Raf Janssen (bovenaan de foto) hebben na meer dan 30 jaar intensief samenwerken besloten hun aandelen (100%) over te dragen aan Nextel uit Wommelgem, een grote integrator van telecomoplossingen en al 18 jaar leverancier bij JOJO. Het Opglabbeekse bedrijf is een installateur van beveiliging, controle en telecom. De klantenportefeuille bestaat uit meer dan 14.000 adressen, goed voor een omzet van zo’n 4 miljoen. Er werken 28 mensen.

jojo systems“De verkoop was voor ons een persoonlijke keuze,” zegt Jo Janssen. “Bij deze transactie, die een lange voorbereiding heeft gevergd, was het onze voornaamste bezorgdheid om het team, de structuur, de activiteiten en zeker ook de naam JOJO Systems te behouden. We zijn zeker dat de overnemer zal blijven investeren in kennis en de zoektocht zal verderzetten naar de beste oplossingen en nieuwste technologieën.”

Het bedrijf zal verder geleid worden door Luc Jansen (met 1 s, geen familie, links onder op de foto), die al meer dan 25 jaar een vaste waarde binnen JOJO betekent. Jo en Raf laten het bedrijf nog niet dadelijk los, maar blijven nog een aantal jaren vanop de zijlijn volgen.