Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is (samen met Mobistar) bekroond met de Business Mobility Award (BMA) 2011. Daarmee beloont de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) publieke en private ondernemingen die zich inzetten voor duurzame mobiliteit, hoofdzakelijk op het vlak van het woon-werkverkeer.

De laureaat krijgt, naast een oorkonde, twintig omnipassen van De Lijn ter waarde van 220 euro per stuk. De NMBS stelt dan weer twee bedrijfsnetkaarten, elk met een waarde van 2.500 euro, ter beschikking. De netkaarten staan op naam van de winnende organisatie en zijn door alle medewerkers vrij te gebruiken op het hele NMBS-net (2de klasse) en dit voor een periode van 1 jaar.

Het Jessa ziekenhuis viel in de prijzen omdat er voor de werknemers bedrijfsfietsen en pendelfietsen zijn voor het intercampus-verkeer. Openbaar vervoer wordt voor 100% terugbetaald en carpoolers krijgen een aparte parkeerplaats. Verder wordt er jaarlijks een mobiliteitsdag georganiseerd en krijgt iedere ecologische pendelaar een beloning. Nieuwe werknemers worden bij hun aanstelling direct vertrouwd gemaakt met de mobiliteitsfilosofie van de onderneming.

In de toekomst wilt het Jessa ziekenhuis inspelen op elektrische wagens door oplaadpalen te voorzien en elektrische fietsen aan te kopen voor werknemers die op lange afstand wonen.