Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe hebben opnieuw toegeslagen: in Leuven werden ingenieursbureau Stabo en het dochterbedrijf EIM overgenomen. Daarmee komen er 45 extra mensen op de loonlijst van Macobo Group uit Tessenderlo.

Met deze overname is Macobo Group nu één van de grootste Belgische bouwkundige ingenieursbureaus in Vlaamse handen, goed voor 110 medewerkers. “Naast onze hoofdzetel in Tessenderlo en ons kantoor in Antwerpen (Jan Van Aelst Stabiliteitsingenieurs), hebben we nu met onze nieuwe zetel in Leuven een mooie driehoek gecreëerd en kunnen we alle Vlaamse provincies vlot bedienen”, zegt Natalie Vanderschaeghe, gedelegeerd bestuurder van Macobo Group.

Bestuurder, Founder & Chairman Davy Macquoi vult aan: “Stabo is in ons land een zeer gewaardeerde partner voor het ontwerpen van complexe gebouwtechnieken in de ziekenhuis- en zorgsector. Het bedrijf vierde recent nog zijn 45-jarig bestaan. Wij zijn uiteraard heel blij dat we Macobo kunnen versterken met hun diepgaande expertise en ruime ervaring.”

Verkoper van Stabo en EIM, Patrick Desutter, blijft nog minstens 5 jaar aan boord: “Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan, ben ik tevreden dat ik mijn bedrijf met vol vertrouwen kan overlaten aan twee ambitieuze ondernemers. Voor het personeel is niet alleen de continuïteit van hun tewerkstelling in Leuven gegarandeerd, maar ook familiale bedrijfscultuur. Tegelijkertijd mogen onze klanten gerust zijn, nu hun projecten nog steeds door dezelfde medewerkers en met dezelfde inzet zullen worden opgevolgd.”