Het Hasseltse architectenbureau Jaspers-Eyers (met vestigingen in Brussel en Leuven) heeft op de European Property Awards in Londen twee onderscheidingen ontvangen. Zowel in de categorie ‘kantoren’, als ‘gebouwen met een gemengde functie’, werd Jaspers-Eyers uitgeroepen tot beste van Europa. Met beide projecten zijn ze nu geselecteerd als Europese vertegenwoordigers voor de internationale competitie op 12 december, ook in Londen.

jaspers-eyers-epaDe European Property Awards is een prestigieuze wedstrijd die de beste vastgoedprojecten van Europa bekroont. Er werden vanuit 103 landen maar liefst 2.100 dossiers ingestuurd. Tijdens een officiële plechtigheid, donderdagavond in Londen, maakte de jury de winnaars bekend in de diverse categorieën. Het Hasselte archtitectenkantoor Jaspers-Eyers, dat als enige van ons land tot de finaleronde was doorgestoten, werd gelauwerd voor vijf projecten. De gebouwen Paradis-toren in Luik en het Europees Parlement in Brussel kregen een aanbeveling van de jury. Het ontwerp van de Artesis-Plantijn Hogeschool in Antwerpen kreeg een vermelding van 5 sterren (ism Polo Architecten).

Twee andere projecten werden daarenboven uitgeroepen tot winnaar voor heel Europa. Het kantoor dat Jaspers-Eyers voor Barco heeft ontworpen in Kortrijk, mag Europa vertegenwoordigen in de categorie voor de beste kantoorgebouwen. Het woon- en winkelcomplex Le Toison d’Or op de Louizalaan in Brussel, werd gekozen als beste project voor gemengd gebruik (ism UNStudio).

De architecten Jean-Michel Jaspers, Johny Eyers en Loïc Eyers (van rechts naar links) mochten donderdagavond in het Londense Mariott Hotel hun onderscheidingen in ontvangst nemen van de juryvoorzitter (tweede van rechts). De competitie met de andere continenten voor de wereldwijde awards, vindt op 12 december plaats, ook in Londen.