Koopt u wel eens een kamerplant of sierheester online? Bij Tuincentrum Meijers in Lanaken wordt vastgesteld dat het lang niet meer alleen hotelkamers, boeken of gsm-hoesjes zijn die via het internet worden besteld. “We hebben de verkoop in onze webshop op korte tijd met 65 procent zien toenemen,” zeggen de zaakvoerders Erwin en Inge Meyers. “Dit geeft een nieuwe boost aan ons bedrijf.” Meijers is dus mee met zijn tijd. En dat al heel lang.

tuincentrum meijers beeld“Klopt, want we vieren nu ons 85-jarig bestaan,” aldus nog Erwin en Inge Meyers (sinds WO II geschreven met “ey”…). Stichter Hubert Meijers zette in 1931 met zijn vrouw Maria Janssen de eerste pijlers neer van wat nu Tuincentrum Meijers heet. De eerste houten serres werden net voor de oorlog geplaatst en door de volgende generatie (Gerard Meyers en Yvonne Borkelmans) vervangen door een eerste grote, voor die tijd nooit geziene, serreconstructie. De planten werden niet langer aangevoerd met trein en tram, maar met hun eerste ‘Volkswagenbuske’ in de streek rond Gent zelf afgehaald bij de kwekers.

De verjaardag wordt overigens stevig gevierd bij Tuincentrum Meijers. Op 11 juni krijgen alle 85­-jarigen en alle Lanakenaren geboren zijn in 1985 een bloemetje…