Bouwbedrijf Schoofs (Hoepertingen) gaat over enkele weken van start met de bouw van een gloednieuw retailpark in Soignies (Zinnik). Het project bestaat uit 12.500 m² winkeloppervlakte. Het is voor Schoofs meteen het grootste project in eigen beheer, en dit precies in het jaar dat er 75 kaarsjes worden uitgeblazen.

Het is feest bij Schoofs. Het is immers 75 jaar geleden dat Louis Schoofs, tegen de achtergrond van de woelige oorlogsjaren, zijn eerste betonmolen kocht om stalvloeren en koeren van boerderijen te verharden. Met de komst van zijn zoon Joseph in de jaren ‘70, werden er andere markten aangeboord, zoals de appartementsbouw, prefabmontage en industriebouw. Het bedrijf werd een pionier in België in de montage van Ytong-prefabelementen. Met zoon Dirk Schoofs, die eind jaren ’80 de derde generatie vormde, werd de weg naar de informatisering en verdere professionalisering ingeslagen. De activiteiten werden verder uitgebreid met de bouw van overheidsgebouwen, retailparken en eigen projectontwikkelingen.

Eind 2015 besliste Dirk Schoofs – bij gebrek aan verdere familiale opvolging – het bedrijf over te laten aan Musa Soydemir. Een nieuw bestuur werd geïnstalleerd waarvan tevens Lawrence Lesire (technisch directeur) en Ivan Geeraerts (gedelegeerd bestuurder) deel uitmaken. “Wij zijn Dirk Schoofs erg dankbaar voor de mogelijkheid die hij ons geboden heeft om dit mooie familiale bedrijf – onder dezelfde naam – verder te zetten”, zegt Ivan Geeraerts.

“De toekomst ziet er rooskleurig uit. Vooreerst is er het orderboek voor de rest van 2017 en begin 2018 goed gevuld. Daarnaast vangen wij in oktober 2017 aan met de bouw van de grootste eigen vastgoedontwikkeling in het bestaan van Schoofs, met name een gloednieuw retailpark van 12.500 m² in Soignies. Onder meer H&M, Delhaize, Tom&Co, JBC en Lola&Liza nemen hier hun intrek. Het vergunningstraject nam maar liefst 5 jaar in beslag en wij zijn blij dat we nu op de vooravond staan van de eerste spadesteek.”

Tot zijn er verdere plannen op de eigen bedrijfssite in Hoepertingen. Een eerste fase van de herontwikkeling werd reeds afgerond met de herbestemming van de oude sporthal tot kantoren en de opening van een Proxy Delhaize. “De renovatie van onze eigen kantoren dringen zich op en er zijn plannen voor een nieuwbouw op dezelfde locatie”, besluit Geeraerts.

Bouwbedrijf Schoofs stelt momenteel een 50-tal mensen te werk en heeft een jaarlijkse omzet van circa 17 miljoen euro.

J.Cr.