Ooit gehoord van Reiki? Het gaat om een Japanse vorm van therapie, die door Geert Tholen uit Meeuwen-Gruitrode naar hier is gebracht. Door middel van zachte aanraking worden blokkades in het lichaam opgeheven. “Ideaal voor mensen die door werkomstandigheden risico’s lopen op stress of burn-out,” zegt Geert Tholen, die het concept bij werknemers in bedrijven wil introduceren.

tenchi geert tholenGeert Tholen is een zelfstandige met een eigen praktijk (Tenchi) waarin hij mensen behandelt met allerlei klachten. “Bijvoorbeeld stress en angst, maar ook migraine en allerlei andere soorten van pijn,” zegt hij. Daar worden diverse vormen van therapie voor gebruikt. Nieuw in het aanbod, is Reiki. “Het is een Japanse behandelwijze die zorgt voor stressvermindering, ontspanning en die het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeert,” legt hij uit. “Reiki harmoniseert je lichaam. Het heeft heeft een positief effect op bloeddrukwaarden, angst, depressieve gevoelens en pijn. Daarnaast is Reiki een ideale manier om je gedachtenmolen even ‘on hold’ te zetten. Het brengt helderheid en geeft je creativiteit een boost. Zo draagt de behandeling bij aan je gezondheid, op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak.”

En dat is wat mensen op het werk vooruit kan helpen. “We kunnen tegenwoordig geen krant meer openslaan zonder de ervaringen te lezen van mensen die kampen met stress en burn-out omwille van werkomstandigheden. Het is duidelijk dat hier antwoorden op moeten geboden worden. Ook preventief uiteraard. De wet over de psychosociale risico’s verplicht de werkgevers trouwens om maatregelen te nemen tegen stress en burn-out op de werkvloer.”

En dus wil Geert Tholen zijn Reiki-methode gaan toepassen op werknemers, maar ook op managers en zelfstandigen. “Het lijkt het me inderdaad de hoogste tijd om Reiki in de professionele wereld te introduceren. Ik ervaar het als mijn roeping om mensen op deze manier te helpen, zeker en vast ook op de werkvloer, waar we met z’n allen zoveel tijd doorbrengen. Het kan zowel door werknemers in mijn praktijk uit te nodigen als door zelf naar het bedrijf te gaan en de mensen ter plaatse te behandelen. Zo kan iedereen opnieuw met volle goesting aan de slag.”