BRO België, het bureau voor centrummanagement, stadsvernieuwing en andere diensten aan overheidsorganisaties, heeft samen met 2 partners het concept CityD opgericht. Het is de bedoeling om steden en gemeenten via een totaalaanpak, een nieuwe identiteit en positionering te geven.

janboots“Openbare besturen en andere marktpartijen hebben een scherp profiel nodig om aantrekkelijk te blijven voor hun bewoners, bedrijven en bezoekers,” vindt Jan Boots. “Daarvoor gaan ze op zoek naar externe expertise in bijvoorbeeld stads- en gebiedsontwikkeling, retail- en commercieel vastgoed, proces- en centrummanagement, enzovoort. Tot dusver moeten ze deze diensten echter steeds apart inkopen. Vandaar dat wij samen met vastgoedexpert Quares (Mechelen, Sint-Niklaas) en marktonderzoeksbureau WES (Brugge), CityD hebben opgericht. Op die manier krijgen steden en gemeenten een planmatig totaalproject voorgeschoteld op basis van een strategische langetermijnvisie.”

Jan Boots neemt in het nieuwe concept het luik voor retail, centrum- en procesmanagement voor zijn rekening. “Samen met onze partners moeten we erin slagen om dynamische en onderscheidende binnensteden en handelskernen tot stand te brengen.”