gino-remelsHoe zou het zijn met… Gino Remels? Heel goed, zo blijkt. Na de verkoop van zijn klimatisatiebedrijf aan GDF Suez, nu toch al 10 jaar geleden, nam hij de draad opnieuw op en begon hij helemaal opnieuw. Met succes, want Remels is zopas verhuisd naar een bedrijfsgebouw met kantoren in Berbroek (Herk-de-Stad) en levert nog steeds spraakmakende projecten op.

Zoals de ventilatie, verwarming, koeling en sanitair voor het gloednieuwe Proximus-gebouw dat momenteel door Group MC wordt gebouwd aan de Herckenrodesingel in Hasselt. “Inderdaad een vrij uitzonderlijk project,” legt Gino Remels uit. “De luchtgroepen werden immers speciaal op maat gemaakt door Daikin in Milaan. Het gaat om een warmtewiel met hoge efficientië, geïntegreerde verwarmingsbatterij DX en bevochtigingssectie. Met een uitgebreid konvooi van vrachtwagens werd de hele installatie zopas vanuit Italië naar Hasselt gebracht (foto).

remels-alverberg-mc-daikinVoor Daikin, dat nog niet zo lang meespeelt op het gebied van ventilatie, is het één van de grootste projecten van België. Voor het Proximus-gebouw leveren ze zowel de volledige verwarming, koeling als ventilatie, wat uniek is.