Philippe Bronckaerts, zaakvoerder van de traditierijke Bakkerij Wiame in Sint-Truiden, heeft zijn zus Isabelle mee aan boord gehaald om het management te versterken. “Dat is nodig om de verdere groei in goede banen te leiden”, aldus Bronckaerts.

Na de aanzienlijke investering in een nieuw atelier, nu 2 jaar geleden, heeft Wiame al 6 eigen winkels in de regio. De laatste opende enkele maanden geleden in Velm. “Onze investeringen missen hun effect niet”, zegt Philip Bronckaerts. “De expansie vraagt om extra ondersteuning. Wij hebben een lange traditie als familiebedrijf. Ik ben blij om mijn zus te mogen verwelkomen in de zaak.”

Isabelle Bronckaerts is 33 en heeft een succesvolle carrière bij KBC Verzekeringen achter de rug. “De nieuwe stap wordt inderdaad heel iets anders dan verzekeringen”, zegt ze. “Toch ben ik blij om ook operationeel het familiebedrijf mee verder te laten groeien. Samen staan we in voor de dagdagelijkse leiding, waarin Philip voornamelijk de aansturing doet van het atelier en ik van de winkels”, besluit ze.