Het kippenbedrijf Plukon Food Group gaat fors investeren in zijn vestiging in Maasmechelen. Door de nieuwe installaties en de uitbreiding van de capaciteit komen er op termijn een dertigtal jobs bij.

plukonEr worden onder meer een nieuwe verdovingsinstallatie en een nieuw aanvoersysteem voor pluimvee geïnstalleerd. Bovendien worden de snij- en verpakkingslijnen en de interne logistiek aangepast.

In samenwerking met een gespecialiseerd snijbedrijf worden er eveneens drie nieuwe fileerlijnen geplaatst. De uitbesteding van die activiteiten heeft volgens de bedrijfsleiding geen gevolgen voor het personeel. “Met deze investeringen wordt onze concurrentiepositie verder verbeterd en wordt de continuïteit van ons bedrijf voor de komende jaren versterkt,” zegt bedrijfsleider Constant Wauters. “Plukon is marktleider in België en verwacht de komende jaren haar positie op de Franse retailmarkt verder te kunnen uitbouwen.”

Plukon Food Group is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in kipproducten. Het bedrijf heeft in totaal 4.200 mensen in dienst. In Maasmechelen worden 1 miljoen kippen per week geslacht. Er werken 520 mensen in vast dienstverband.