Maatwerkbedrijf Bewel legt maar liefst 900.000 euro op tafel om de afdeling voor zeefdruk in Hasselt te versterken. Met de nieuwe, moderne machines wil Bewel zijn positie als middelgrote zeefdrukkerij verstevigen.

Het gaat om een vervangingsinvestering, aangezien tal van machines niet meer aan de vereisten voldeden. “Met de nieuwe technologie kunnen we voortaan ronde, holle, bolle en andere oneffen oppervlakken bedrukken in meerdere kleuren tegelijkertijd”, zegt algemeen directeur Johan Bongaerts. “Hiermee versterken we onze nichepositie en verankeren we de huidige jobs. Bovendien kunnen we nu bijkomende opdrachten aan, die voor meer omzet en extra jobs zorgen.”

De zeefdrukafdeling is één van de oudste businessunits van Bewel. “We bedrukken producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal, en dit vooral voor opdrachten die te groot zijn voor de kleine, lokale zeefdrukkers, maar te klein voor de volautomatische productiebedrijven. Opdrachten tussen de 1.000 en 100.000 stuks zijn ideaal voor ons. Zo bedrukken we bijvoorbeeld siliconentubes of de bekende rode Ola-emmers.”

“Het is een investeringsgolf die Bewel wapent voor de toekomst”, stelt commercieel directeur Tom Ketels. “We willen meer doen dan onze klanten behouden. Met de nieuwe machines openen we ook nieuwe deuren. Daarnaast geeft extra zeefdrukwerk ook onze andere activiteiten – zoals assembleren, verpakken en afvullen – een boost. De machines vervangen dus onze medewerkers niet. Integendeel, ze scheppen extra werk.”