Delta Warehousing in Overpelt heeft zijn eigen manier om te vermijden dat chauffeurs en magazijnmedewerkers andere oorden gaan opzoeken. Door te investeren in rollend materieel en ergonomische instrumenten wordt hun comfort fors verhoogd en krijgt de concurrentie een flinke klap in de ‘war for talent’…

Het is en blijft aartsmoeilijk om logistieke profielen te vinden. “De stiel is een knelpuntberoep en het verloop van chauffeurs ligt bij veel transportbedrijven hoog”, zegt Carl Litière van Delta Warehousing. “Wij willen het zo ver niet laten komen en zijn dan ook bekommerd om de arbeidsomstandigheden van ons personeel. Om hen alle comfort te bieden werd recent geïnvesteerd in nieuwe vrachtwagens. Bijkomend hebben we 10 elektrische transpalletten (BT Levio van Toyota) aangekocht, wat zorgt voor minder rugklachten bij onze medewerkers.”

Bij Delta Warehousing loopt de business goed. “Het afgelopen half jaar zijn er 4 chauffeurs bijgekomen”, aldus nog Carl Litière. “Na een omzetstijging van 15% in 2017, mikken we voor 2018 op nog eens 10% groei.” Daarvoor rekent het bedrijf op bestaande klanten, zoals de Varesa-groep in Lommel of Unilever, dat alle promotiemateriaal van merken als Ice tea, Ben & Jerry’s en Ola in Overpelt stockeert en laat verdelen. “En uiteraard zoeken we nog altijd naar nieuwe klanten, want er is nog ruimte in ons opslag- en overslagmagazijn van 8.000 m2”, besluit de zaakvoerder.