Soenil Bahadoer, de rockster onder de internationale topkoks, gaat onder eigen naam een reeks van hoogwaardige keukenartikelen op de markt brengen. Hij werkt daarvoor samen met Berghoff Belgium, het bedrijf uit Beringen van Hilde Rutten en Rabin Houben. Vanaf vandaag zijn het echte Soenil-keukenmes, 2 pannen en een pepermolen te koop in zijn webshop.

Wie een beetje kaas gegeten heeft van internationale gastronomie kent zeker de Nederlandse topchef Soenil Bahadoer. De tweesterrenkok van restaurant De Lindehof in Nuenen wordt overal ter wereld gevraagd om zijn experimentele kookkunstjes op te voeren. Willen de Oostenrijkers pralines met alle smaken van Nespresso? Even Soenil bellen… Een workshop in India, een lezing in Londen, een demo in Hong Kong of een actie voor het goede doel op Curaçao? Ze vragen het altijd aan Soenil…

Ondanks zijn internationale faam heeft deze topchef een nauwe band met Belgisch Limburg. Hij werkte vroeger nog in Hostellerie Soete-Wey (Heusden-Zolder) en was vele jaren de rechterhand van Roger Souvereyns in het Scholteshof (Hasselt). Bert van De Slagmolen? Alex van Vivendum? Koen van De Kristalijn? Soenil zijn lokale collega’s allemaal.

Voor de lancering van zijn eigen lijn van keukenmateriaal, gaat hij nu in zee met Berghoff Belgium. “Ik leerde Hilde en Rabin kennen via onze leverancier van vlees, en er was meteen ‘een klik’,” aldus Soenil. “Je merkt meteen dat deze mensen kwaliteit nastreven, erg professioneel zijn en bovendien nog sympathiek zijn ook… En dat is waar ik zelf mee gelinkt wil zijn. Omdat er veel vraag is, zowel van professionele chefs als van hobbykoks naar de materialen die ik gebruik, lanceer ik nu in mijn webshop enkele artikelen met de Soenil-signatuur. Mooie spullen, die goed in de hand liggen en perfect functioneren om lekkere dingen mee te maken. Veel meer dan Soenil-merchandising, dus. Ik ben heel enthousiast. De volgende Soenil-spullen, zoals kruiden en sauzen zullen spoedig volgen.”