Ludovic Beckers, de Maaseikse kapper die internationale faam geniet, heeft Het Bronzen Eikenblad gewonnen. Dat is een ondernemersprijs die jaarlijks wordt toegekend door de lokale Unizo-afdeling. Zo’n 200 genodigden woonden zopas de awardceremonie bij in de Lotto Dome.

Het was burgemeester Jan Creemers die ook letterlijk Het Bronzen Eikenblad, een kunstsmeedwerk van Stan Van Dinter, aan het kappersteam van Ludovic Beckers mocht overhandigen. Beckers zelf was niet persoonlijk aanwezig, omdat hij in Las Vegas was voor een kappershow van Redken. Hij gaf via Skype aan heel blij te zijn met de onderscheiding. Beetje emotioneel zelfs. Het typeert de ondernemer, die internationaal succes geniet, en toch de lokale roots niet verloochent.

Naast het kapsalon heeft Ludovic Beckers in Maaseik ook het laboratorium House of Artistry, waar wereldwijde opleidingen en innovatieve kapperstools ontwikkeld worden.

De publieksprijs ging tijdens de prijsuitreiking naar Oud Oteren, een lokaal verankerd horecaconcept dat wordt uitgebaat door een trio van jonge zaakvoerders.

Salon Roger, de derde genomineerde, moest niet met lege handen naar huis. Het atelier dat
traditionele carnavalkostuums op ambachtelijke wijze vervaardigt, ontving Handmade in Belgium Label uit handen van Bart Lodewyckx (Unizo Limburg).