Eddy Indesteege, gedelegeerd bestuurder van Pieterman Glas- en Steentechniek, is de nieuwe voorzitter van Ondernemersclub Beringen (OCB). Hij nam zopas de hamer over van Johan Deroy, gedelegeerd bestuurder bij Essec-BNS.

Johan was -volgens de leden- 4 jaar lang een gedreven en geëngageerd voorzitter van de Ondernemersclub Beringen. Onder zijn impuls groeide het ledenaantal tot een kleine honderd, werden de contacten met het gemeentebestuur verder versterkt en werd er een vernieuwende en leerrijke activiteitenkalender gepresenteerd.

Die prestatie minstens evenaren, is de doelstelling van Eddy Indesteege. Hij is sinds een management buy out in 2008 de gedelegeerd bestuurder van de Pieterman Groep, met vestigingen in Paal, Beringen en Vlaardingen. Deze toeleverancier voor glas- en natuursteenbedrijven stelt vandaag 42 mensen tewerk. Het bedrijf importeert machines, glasbeslag en vacuümtoestellen vanuit alle wereldhoeken, om ze door eigen medewerkers te laten installeren.

“Ik wil verder bouwen aan de dossiers van mijn voorganger, maar tegelijk ook nieuwe accenten leggen”, zegt hij. “Met onze clusterwerking binnen de bestuursploeg, wil ik onze bestuurders extra daadkracht geven, en sneller laten inspelen op de noden en suggesties van onze leden. Het bestuur wordt dynamischer en zal in eerste instantie haar oren te luisteren leggen bij de ondernemers.”

“Daarnaast is het mijn ambitie om de samenwerking met het onderwijs en de Stad Beringen te versterken. Ik denk hierbij aan de revitalisering van Ravenshout, de wegenwerken die op stapel staan en de oprichting van het bedrijventerreinmanagement voor Ravenshout en Beringen-Zuid. Stuk voor stuk dossiers waar we als ondernemersclub en lokale overheid zij aan zij moeten werken om een ondernemersvriendelijk resultaat te bekomen”, besluit de kersverse voorzitter.