Hugo Leroi, voorzitter van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, heeft ontslag genomen uit zijn belangrijkste functies bij Voka Limburg en VKW Limburg. Dat schrijft het zakelijke weekblad Trends op zijn website. Leroi is het beu dat beide organisaties elkaar in belangrijke discussies voortdurend in de haren vlogen en dat hij verweten werd partij te kiezen.

De top van beide organiaties zweert bij hoog en bij laag dat de verstandhouding beter dan ooit is. Maar op de nieuwjaarsreceptie van VKW vorige week in Alden Biesen klapten enkele verantwoordelijken uit de biecht, zo schrijft Trends.

Investeringen
De recentste twist ging over een advies over het zoeken van internationale investeerders voor Limburg. De provincie acht dat Voka, dat over heel wat internationale contacten beschikt, de geschikte gesprekspartners is voor LRM.

Dat was niet naar de zin van VKW Limburg, dat relatief meer ceo’s van grote bedrijven onder zijn leden telt, maar waarvan de werking eerder lokaal gericht is.

Akkoord
Hugo Leroi werd het gekibbel danig beu en nam daarom in december ontslag uit al zijn functies bij beide werkgeversorganisatie. Leroi was in het verleden nog voorzitter bij VKW Limburg en bestuurder bij Voka Limburg.

Ondertussen is er een akkoord bereikt tussen Voka en VKW. Beide organisaties vaardigen een vertegenwoordiger af naar de commissie, die sinds januari over internationale investeringen adviseert.